Kuten jo mainitsin edellisessä kirjoituksessani Norja on kallis maa. Tämä on se ensimmäinen mitä monella tulee mieleen Norjasta. The New York Times kirjoittikin tästä artikkelin vuonna 2009 missä todettiin että vesipullon hinta voi olla jopa 6 $ ja pieni olut 10 $. Kun itse kävin Norjassa kesänä 2010 totesin myös vastaavaa. Samalla tässä tuli toki mieleen että ei se kyllä mitään halpaa ole käydä Helsingissäkään kahvilla taikka olueella kuten iltasanomien kesäkuun uutisessa todettiin. Eli tämä viittaa aika paljon siihen että paljon riippuu myös siitä missä ja mitä juo/syö/ostelee.
Voin toki myöntää että Norja on hieman kalliimpi maa mikä on ymmärrettävää jos norjalaisen minimi tuntipalkka on sen 15€ niin silloin on myös mahdollista olla hieman korkeammat hinnat. Meillä onkin norjalainen henkilö koulusta joka on antanut hieman ohjeita miten päästä hieman halvemmalla vaihdossa. The New York Times artikkelin tapaan hän kirjoitti miten säästää rahaa, esimerkiksi ravintolassa on ihan ok tilata vettä hanasta joka on ilmaista alkoholin sijaan. Hän myös kertoi että liha on todella kallista Norjassa mutta samaan aikaan lohi (laks) on halvempaa ja todella suosittua ja hyvää. On tietenkin aina halvempaa tehdä itse ruokaa ja pakastettu lohta on hyvin suosittua tehdä. Viimeisenä hän mainitsi että on myös hyvin tavallista lähteä bussilla ruotsin puolelle ostamaan ruokaa esimerkiksi juuri lihaa ja alkoholia koska se on selvästi halvempaa.
Jotain mihin reagoin viime kerralla kun kävin Norjassa oli että valmisruokaa ei juurikaan myydä kaupoissa vaan siellä enemmänkin halutaan ihmisten laittavan itse ruokaa tai tämmöisen ymmärryksen itselle tuli. Tämä on toki voinnut muuttua kolmen vuoden sisään joten saapi nähdä mikä onkaan tilanne tällä hetkellä.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar