Igår 21.7 klockan 12:00 började det. Enda till slutet av september får man då alltså fånga kräftor. Jag har inte varit en aktiv kräftskiva gäst men de senaste åren har jag börjat tycka om det riktigt mycket. Under veckoslutet åt jag årets första kräftor (kinesiska) men som jag tidigare nämnde i ett inlägg är inte själva kräftorna det viktigaste enligt mig. Samtidigt måste jag erkänna då jag förra året fick smaka på THE REAL DEAL alltså finska kräftor så var det något helt annat än de kinesiska släktingarna. Vi lyckades planera det så att Sofias släktingar och jag åkte till deras stuga och åt kräftor vilka som marinerades med öl. Smaken var lite speciell i början då man var van med kinesiska kräftor men storleken och färgen var nog perfekta.
Hoppas på att kunna åtminstone äta en gång ännu i sommar dessa delikatesser. Till de som aldrig smakat gör det, dock det krävs en hel del arbete med att få kött ur dem men om man har bra sällskap och lite törst släckande dricka så går det galant. Recept på att koka kräftor: http://kalastus.com/artikkelit/rapujen-keitto-ohje
Själv har jag inte smakat på öl-marinerade, låter ganska jännä :D. Men det äer bland bästa tiden på året!
SvaraRaderaP.S
Coolt att du far till Norge, hur länge?
Jo de var ganska speciellt men lönar sig pröva :D. hördu jag åker 9.8 och är en semester sedan där :) så kommer tillbaka till julen.
SvaraRadera